همانطور که اشاره شد انواع درب داخلی با توجه به کاربرد آن از درب ورودی ساختمان گرفته تا درب حمام و سرویس بهداشتی را شامل میشود. از اینرو استفاده از دربهای با کیفیت و همچنین زیبا نقش مهمی در دکوراسیون منزل و ساختمان خواهد داشت. هماهنگی و تطابق جنس و رنگ درب داخلی با بخشهای مختلف ساختمان مانند کفپوش و دیوارپوشها به زیبایی هرچه بیشتر دکوراسیون افزوده و همچنین تاثیر بهسزایی بر ارزش کلی ساختمان دارد. بنابراین شناخت انواع درب داخلی و بررسی هر یک از آنها میتواند به شما در خرید درب مناسب برای منزل و یا ساختمان کمک نماید.
درب داخلی upvc
دربهای داخلی بر اساس طرح و جنسی که دارند برای نصب در قسمتهای مختلف ساختمان انتخاب میشوند. بر همین اساس پرفروشترین و پرکاربردترین دربهای داخلی ساختمان در بازار را از نظر جنس و متریالی که در آنها به کار رفته است و همچنین مدل های آن معرفی و مورد بررسی قرار میدهیم.
درب داخلی
MDF از فیبرهای نیمه فشرده ساخته شده که نوعی از مصنوعات چوب محسوب میگردند. چوب امدیاف علاوه بر سطح بسیار صاف و متراکم، از استحکام و استقامت بالایی نیز برخوردار است. از اینرو دربهای داخلی ساختمان که از این محصول ساخته شدهاند با عنوان درب MDF در بازار شناخته میشوند.
این درب بر اساس کیفیت بسیار بالایی که دارد و همچنین با توجه به روکش استفاده شده برای آن که معمولاً PVC بوده از محبوبترین انواع درب داخلی محسوب میشود. درب مستر و درب اتاقها در ساختمان معمولاً از نوع MDF انتخاب میگردد. برای ساخت دربهای امدیاف اندازههای یکسان و استانداردی وجود ندارد. اما به طور معمول این دربها با عرضی بین ۸۵ تا ۹۰ سانتیمتر ساخته شده و عرضه میگردند. از نظر طول نیز مطابق با طول دیوار در نظر گرفته میشوند که برای دیوارهای معمولی ساختمان این طول ۲۰۲الی ۲۰۵ و برای دیوارهای بلند ۲۱۰ الی ۲۱۵ سانتیمتر خواهد بود.
انواع درب داخلی
HDF نوعی از ورقهای فیبر بوده که به صورت خشک تهیه میشود. با پرس این ورقها در قسمت رو و پشت تختههای چوبی، درب داخلی HDF ساخته خواهد شد. ضخامت ورقهایHDF معمولاً ۳ میلیمتر بوده که در فرایند تولید از دما و فشار بسیار زیادی برای افزایش استقامت آن استفاده میشود. ورقهایHDF خاصیت رنگپذیری بالایی دارند. همچنین میتوان آنها را با استفاده از روکشهای ملامینه و روکشPVC نیز پوشانده و روکش کرد. از دربهای داخلیHDF به منظور نصب در اتاق خوابها و یا سرویس بهداشتی استفاده مینمایند. همچنین با پرس کردن دو ورقHDF به منظور استحکام و زیبایی بیشتر میتوان از آن به عنوان درب ورودی ساختمان نیز استفاده کرد.
درب PVC نیز از انواع درب داخلی پرطرفدار در بازار بوده چرا که دارای خاصیت ضد رطوبت بوده و همچنین استحکام بالایی در برابر برخورد اجسام نوک تیز دارد. ماده اولیه برای تولید این درب نوعی پلاستیک سخت تحت عنوان PVC بود که با اضافه کردن سایر مواد افزودنی خاصیت انعطافپذیری آن افزایش مییابد. از چنین دربهایی معمولاً به خاطر اینکه در برابر آب و رطوبت دچار فرسایش و خوردگی نمیشوند، جهت حمام و سرویس بهداشتی استفاده میشود. علاوه بر این ورقهای PVC برای درب اتاقها و همچنین درب ورودی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. البته ضخامت استاندارد درب PVC جهت نصب در چارچوب درب ورودی هشت میلیمتر بوده که به استقامت آن میافزاید.
دربهای داخلی UPVC نیز از مادهای تحت همین عنوان ساخته شدهاند. طراحی آنها به صورت دو جداره صورت گرفته و از استحکام و مقاومت فوقالعادهای در برابر رطوبت و نفوذ حشرات برخوردار هستند. درب داخلیUPVC را میتوان در رنگبندیهای متنوعی مشاهده کرده و سفارش داد. خاصیت دو جداره بودن این محصول آن را به یک درب کاملا عایق در برابر نفوذ سرما و گرما به داخل ساختمان کرده است. بنابراین با نصب و استفاده از این درب میتوان در مصرف انرژیهایی مانند برق و گاز صرفهجویی کرد.
دربهای داخلی ABS از مواد اولیه ترکیبی مانند «اکریلونیتریل»، «بوتادیان» و پلیاستایرن تهیه شدهاند و به همین دلیل ظاهر کلی این دربها به شکل پلاستیک است. با توجه به خاصیتی که مواد ترکیبی فوق دارند، این دربها خاصیت ضد رطوبت و نفوذناپذیری بالایی در برابر آب از خود نشان میدهند. از اینرو در میان انواع درب داخلی به عنوان گزینهای ایدهآل جهت حمام و سرویس بهداشتی محسوب میشوند.
از دیگر کاربردهای مواد استفاده شده در تولید این دربها می توان به تهیه روکش اشاره کرد که جهت پوشاندن دیگر متریالها مورد استفاده قرار میگیرند.
در گذشته بیشتر دربهای داخلی از متریال چوب تهیه و ساخته میشدند، اما به مرور زمان و با توجه به کاهش منابع چوب شاهد استفاده کمتر از اینگونه دربها هستیم. هرچند که زیبایی و جلوه بینظیر این دربها را نمیتوان نادیده گرفت. اما عواملی از جمله رطوبت و گذشت زمان باعث خوردگی و از بین رفتن دربهای چوبی خواهند شد. علاوه بر این معایبی از جمله صرف هزینه بالا، سنگین بودن دربهای چوبی، گران بودن یراقآلات مورد استفاده قرار گرفته در این دربها، نفوذ حشرات و دیگر آفتها به بافت درب چوبی و… را میتوان از دلایل کاهش محبوبیت و استفاده از این دربها نام برد.
دربهای داخلی چوب پلاست که در واقع نوعی کامپوزیت به شمار میآیند از ترکیباتی مانند پیویسی، ضایعات چوب، خرده الیاف و دیگر افزودنیهای مخصوص تولید میشوند. این دربها به خاطر قابلیت شستشو و ضد آبی که دارند برای مراکز پرتردد مانند بیمارستانها و مراکز بهداشتی بسیار مناسب هستند. همچنین درب داخلی چوب پلاست در میان انواع درب داخلی مانندMDF، چوبی و… از استحکام بیشتری برخوردار بوده و تمام ویژگیهای لازم را برای استفاده در ساختمان و منازل مسکونی به همراه دارد.
دربهای داخلی فایبرگلاس در نگاه اول همانند دربهای چوبی به نظر میرسند، به طوریکه تشخیص آنها از یکدیگر کار مشکلی است. این دربها همانطور که از نامشان پیداست از ماده اولیه با عنوان فایبرگلاس ساخته شده و سپس با چندین لایه فیبر یا پلیمر پوشانده میشوند. همین امر باعث شده است که درب داخلی فایبرگلاس در برابر نفوذ هر گونه سرما و گرما و همچنین صدا مقاوم بوده و یک عایق مناسب به شمار آید. ظاهر چوبی و جذاب این دربها در زیبایی دکوراسیون ساختمان بسیار موثر بوده و جایگزین مناسبی به جای استفاده از دربهای چوبی هستند. در صورت وجود هرگونه لک با استفاده از مواد شوینده ملایم میتوان اینگونه دربها را تمیز کرد، بدون اینکه دچار آسیب و یا صدمه شوند.
درب داخلی استیل از دیگر انواع درب داخلی مرغوب و درجه یک در بازار بوده که علاوه بر زیبایی در برابر رطوبت و آب استقامت بالایی دارد. این دربها برای مکانهایی مانند استخر، سونا، حمام و سرویس بهداشتی که میزان رطوبت در آن زیاد بوده، مناسب هستند. از دیگر ویژگیهای دربهای داخلی استیل میتوان به عمر مفید بسیار بالای آن اشاره کرد که در طول گذشت زمان، همچنان ظاهر شکیل خود را حفظ مینمایند. در طراحیهای جدید و مدرن امروزی با ترکیب دربهای استیل با متریالهایی مانند شیشه و چوب، زیبایی آن را صد چندان مینمایند.
هنگام خرید درب داخلی برای منزل و یا ساختمان توجه به چند فاکتور بسیار ضروری بوده تا انتخابی دقیق و متناسب صورت گیرد. در ذیل به چند نکته مهم در این باره اشاره میکنیم.
درب داخلی ساختمان از مهمترین بخشهای هر ساختمان بوده و نقش مهمی در امنیت، زیبایی و عایقسازی آن دارد. دربهای ورودی امروزه در طرح، رنگ و متریالهای مختلفی تولیدی و عرضه میشوند. در این مقاله انواع درب داخلی ساختمان مانند PVS، UPVC، ABS، فایبرگلاس، چوب پلاست، استیل و چوبی را از نظر متریال به کار برده شده و ویژگیهای مختلف آن مورد شرح و بررسی قرار دادیم. همچنین به نکات مهمی که در هنگام خرید درب داخلی باید به آن توجه نمایید، اشاره کردیم. بر اساس موارد فوق میتوانید با توجه به ساختمان و منزل خود بهترین و مناسبترین درب داخلی را انتخاب و خریداری نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید