کناف

کناف سقف کاذب
کناف

کناف

کناف یک متریال جدید است که در حال حاضر جایگزین گچ کاری‌های رابیتزی قدیمی شده است. به این خاطر که سازه‌ها علی‌رغم قیمت مناسب و تنوع در طراحی در مقایسه با سقف اصلی سبک‌تر هستند و باعث تسهیل در ساخت و ساز بنا می‌شوند، عده بسیاری از افراد را مجذوب خود کرده است. با در نظر گرفتن قیمت مقرون به صرفه پانل گچی اغلب معماران و مالکین ساختمان تمایل به استفاده از این سازه جهت بازسازی ساختمان و زیبایی بصری بنا و همچنین استفاده در سقف کاذب مغازه ، سقف کاذب هال، سقف کاذب آشپزخانه و… دارند. کناف‌ از جمله مصالح باکیفیت ساختمانی بوده که طی سال‌ها تلاش با هدف ارائه کیفیت عالی به مصرف کنندگان در بین سازندگان جایگاه ویژه‌ای یافته است. کارخانه این محصول جدید در سال ۱۹۳۲ فعالیت خود را آغاز نمود و تا به امروز جزو بهترین و پرکاربردترین متریال‌های ساختمانی به شمار می‌رود. با استفاده از این متریال می‌توان زیبایی و در عین حال استحکامی بی‌نظیر برای بنا ایجاد کرد.
21 آذر 1401
7 دقیقه
بدون دیدگاه
بروزرسانی: ۲۴ دی ۱۴۰۱

کناف چیست؟

سقف‌های کاذب در حقیقت یک نوع صفحه یکپارچه هستند که پوشیده شده از روکشی با جنس سیمان و گچ هستند. به بیانی بهتر این سقف‌ها نوعی سقف کاذب بوده که می‌توانند به صورت ثابت یا متحرک ساخته شوند. از آنجایی که این سقف‌ها سرعت بالایی داشته در اجرا و مقرون به صرفه هستند، بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. این سازه‌ها را می‌توان در سقف و دیوارهای جداکننده تیغه‌ای مورد استفاده قرار داد.

این سازه‌ها از جنس فلز بوده و به صورت یکپارچه هستند که روی آنها یک صفحه روکش‌دار گچی پیچ می‌شود. موقع نصب فاصله موجود بین صفحات گچی توسط بتونه درزگیری پر شده و سطوح یکپارچه‌ای را به وجود می‌آورند. پس از پایان کار نصب و اجرا می‌توان سقف یا دیوار کناف را با رنگ‌آمیزی و یا کاغذ دیواری پوشش داد.

قیمت سقف کاذب کناف

مزایای استفاده از سقف کاذب

  • مقرون به صرفه بودن این سازه به دلیل پیش ساخته بودن تایل‌های گچی
  • سرعت بالا در اجرا و نصب
  • تسهیل در زمان اجرا و آماده سازی
  • ایمن در برابر زلزله
  • هزینه کم جهت تعمیرات آن
  • اجرای نورپردازی با در انواع طرح و رنگ

انواع کناف

سازه MR:

این نوع سازه روکش‌دار به دلیل اینکه ضد آب و ضد رطوبت است برای مناطقی که دارای آب و هوایی مرطوب هستند، بسیار مناسب است. این نوع سقف‌ها بسیار مقاوم هستند.

سازه FR:

این محصول ضد حریق بوده و معمولا مورد استفاده در ستون‌ها و دیوارها مورد استفاده است تا مانع از آتش سوزی شود.

سازه FM:

صفحه اف ام عمدتا در بناهای لوکس که تعداد واحدهای زیادی دارند مورد استفاده است. به این خاطر که این نوع صفحات دارای قابلیت ضد حریق و ضد آب بوده و باعث افزایش استقامت ساختمان می‌گردد. به طور معمول کاربرد این نوع صفحات در موتورخانه‌ها است.

سازه RG:

صفحه آر جی نوع معمولی از سقف کاذب بوده که دارای قابلیت ضد حریق و ضد آب نیست و عمدتا به منظور زیبایی معماری یک بنا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نوع دیگری از این سازه‌ها وجود دارد که به آن دیوارهای جدا کننده کناف گفته می‌شود. پارتیشن بندی داخل ساختمان از جمله ویژگی‌های این صفحات گچی محسوب می‌شود و عمدتا مورد استفاده در دیوارهای اتاق است. چنانچه بخواهیم به صورت کلی کاربرد این سازه‌های گچی را بیان کنیم، باید بگوییم سری توسعه یافته گچ‌ها هستند که به علت تنوع در طراحی و قیمت مناسب در مقایسه با گچ بسیار مورد توجه و استقبال انبوه سازندگان قرار گرفته است.

سقف کاذب کناف

کاربردهای مختلف کناف

به صورت کلی چهار شیوه اصلی جهت استفاده از این صفحات گچی در فضاهای مختلف وجود دارد که عبارت است از:

۱. کناف در دیوارهای کاذب پوششی با سازه فلزی

این شیوه جهت بازسازی فضای داخلی کاربرد دارد و توسط پنل‌های گچی به یک سازه فلزی  که به دیوار متصل است، پیچ می‌شوند.

۲. کناف در دیوارهای کاذب پوششی بدون سازه فلزی

نوع دیگری از این صفحات گچی وجود دارد که به آن بدون سازه می‌‌گویند. در این شیوه از یک خمیر مخصوص با نام پرفلیکس استفاده می‌شود و فاصله موجود میان آنها با بتونه درزگیری می‌شود.

۳. تایل‌های مشبک در سقف کاذب

در این نوع کناف تایل‌های گچی یا تایل‌های پوشالی به کار برده می‌شود که معمولا برای سقف‌ها مورد استفاده بوده و قابل جدا شدن هستند.

۴. صفحات روکش‌دار یکپارچه در سقف کاذب

این نوع صفحات روکش‌دار یکپارچه سرعت اجرای بالایی دارند و زیرساخت آن از فولاد است. در این شیوه صفحات گچی به قسمت فولادی زیرین، پیچ و مهره می‌شوند و درزهای آن با بتونه پوشیده می‌شود. سپس می‌توان آن را رنگ آمیزی کرده و فضای جدیدی ایجاد کرد.

نحوه نورپردازی سقف کاذب پذیرایی

مطمئنا برای شما هم پیش آمده است که با یک ساختمان مسکونی و یا تجاری برخورد کنید که نورپردازی جذاب و دیدنی داشته باشد. این نورپردازی‌های خیره کننده به منظور طراحی داخلی منازل توسط این سازه‌ها مورد استفاده هستند که فضایی جذاب و اختصاصی را خلق می‌کنند. همانطور که بیان شد، این کناف‌ گچی بسیار منعطف بوده و می توان آن را به صورت‌های دلخواه شکل داد. ولی معمولا سقف‌ها بهترین گزینه جهت نورپردازی با این سازه‌ها محسوب می‌شوند. چرا که سقف‌ها بخش اصلی پذیرایی بوده و نخستین قسمتی هستند که به چشم می‌خورند.

لازم به ذکر است که نحوه صحیح نورپردازی در سقف‌ها دارای اهمیت بسیاری است. این موضوع که چطور فضای خود را نورپردازی کنیم تاثیر به سزایی در دکوراسیون منزل ما خواهد داشت. از جمله بهترین و پرکاربرد‌ترین ابزارها برای این منظور می‌توان به چراغ‌های led سقفی و باکس نور اشاره داشت.

از جمله کارهایی که در نورپردازی بهتر و اصولی کمک بسیاری خواهد کرد در زیر تقسیم‌بندی شده است:

  • نورپردازی هماهنگ با دکوراسیون منزل
  • به کار بردن نورهای پنهان در سقف
  • به کار بردن چراغ‌های LED که ضمن زیبایی کم مصرف هم هستند

لازم به ذکر است که نوری که در سقف‌ها به کار برده می‌شود بایستی دارای تعادل باشد‌. در صورتی که نور مورد استفاده بسیار کم سو باشد باعث دلگیر شدن فضای خانه می‌شود. ولی در صورتی که از نورپردازی بسیار قوی استفاده شود، فضای خانه شلوغ و استرس‌زار خواهد شد.

انواع سقف کاذب پذیرایی

احتمال دارد بعضی مواقع کناف را به این منظور که به محیط و فضای پذیرایی شما ظاهری زیبا ببخشد، انتخاب کنید. ایده‌هایی جهت سقف کاذب پذیرایی وجود دارد که این امکان را دارید تا از آنها در طراحی سقف بهره ببرید. این سقف‌های گچی یا کاذب به معماری پذیرایی شکوه و جذابیت خاصی می‌افزاید. در ادامه با هم به بررسی انواع سقف‌های کاذب پذیرایی خواهیم پرداخت.

۱. سقف کاذب پذیرایی POP

در صورتی که فضای پذیرایی بزرگی دارید، بهتر است کناف سقف کاذب pop  را انتخاب کنید. استفاده از روکش گچی بر دیوارها و سقف در معماری بسیار ایده‌آل خواهد بود. در صورتی که دیوارهای فضای شما کرم رنگ است و مبلمانی با تم رنگی سبز و قهوه‌ای دارید، این مدل روکش گچی بسیار مناسب است.

۲. سقف کاذب پذیرایی ساده (گچی)

چنانچه دارای سقف کاذب گچی هستید، می‌توانید از سیستم روشنایی LED  به منظور نورپردازی بهتر بهره‌گیری کنید. سقف گچی همراه با دیوارهای گچی رنگ شده برای پذیرایی بسیار ایده‌آل خواهد بود.

۳. سقف کاذب پذیرایی مدرن

سقف گچی مدرن تکه‌هایی از صفحات با چراغ سقفی را شامل می‌شود. نورپردازی همراه با کفپوش چوبی جلال و شکوه خاصی به سبک پذیرایی می‌بخشد.

۴. سقف کاذب پذیرایی امروزی

سقف POP  امروزی بسیار مناسب برای اتاق‌های بزرگ با دیوارهای سفید است. چنانچه با این مدل سقف مبلمان خاکستری تیره ست کنید، کنتراست مناسبی به دست خواهید آورد. استفاده از یک مجسمه گچی به همراه چراغ‌های آویز کوچک در سقف به زیبایی بهتر پذیرایی کمک خواهد کرد.

۵. سقف کاذب پذیرایی معلق

اگر در دکوراسیون داخلی شما از کناف استفاده شده است، بهتر است سایر فضای پذیرایی را با آن ست کنید. ازجمله این موارد می‌توان به کف مرمر سفید، نورپردازی و مبلمان سفید اشاره داشت.

۶. سقف کاذب پذیرایی تایل

در صورتی که در فضای داخلی خود از پذیرایی بزرگ برخوردار هستید، بهتر است از سقف کاذب بهره‌گیری نمایید. استفاده از تایل‌های سقفی سفید و ایجاد الگوهای مربعی زیبایی منحصر به فردی به پذیرایی خواهد داد. این تایل‌ها به شکل واحدی بوده و پذیرایی را از سبک‌های مدرن متفاوت می‌سازد‌.

کناف سقف کاذب

قیمت کناف

هزینه و قیمت اجرای سقف کاذب  بر حسب عواملی که در ادامه بیان خواهیم کرد تعیین می‌شود.

  • نوع سازه گچی
  • ابعاد سازه گچی
  • نوع رنگ به کار رفته
  • نیاز بودن یا نیاز نبودن زیرسازی سقف قبل از نصب سازه

قیمت اجرای سقف کاذب  بر اساس طرح و حجم آن ممکن است متغیر باشد. طبق میزان مساحتی که برای سقف کاذب در نظر دارید، مصالح به کار رفته، ابزار مورد استفاده و در نهایت دستمزد تیم کناف کار، قیمت سقف کاذب برآورد می‌شود. عوامل تاثیرگذار در هزینه اجرای سقف کاذب عبارت است از:

  • کیفیت جنس
  • کیفیت در اجرا
  • مساحت کار
  • ارتفاع آویز و سقف
  • نوع زیرسازی
  • عرض باکس سازه
  • نوع پنل ۱۲/۵ یا ۹ میل ضخامت پنل و دیوار پوشش گچی
  • پرتی جنس در طرح‌های دایره و موج

برآورد نهایی بستگی به شرکت مورد نظر و نصابان آن خواهد داشت. به طور معمول شرکت‌ها بر حسب تعداد کارگران و دستمزد آنها، طرح کناف، مساحت سقف، تعداد تایل‌های گچی به کار رفته، کیفیت مصالح درزگیر، هزینه ایاب و ذهاب و… هزینه را بر حسب هر مترمربع دریافت می‌کنند.

امتیاز به این مطلب

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *