کانتینر

کانتینر
کانتینر

کانتینر

در این مقاله قصد داریم مطالبی را در مورد حمل کالا با کانتینر بیان کنیم. این وسیله برای قرار دادن اجناس در یک محفظه فلزی است که به آن بارگنج هم گفته می‌شود. بارگنج‌ها به وسیله کشتی، هواپیما و قطار جابه‌جا می‌شوند. برای این جابه‌جایی‌ها ایستگاه‌های متعددی وجود دارد که به آن ایستگاه‌های چندگانه می‌گویند. بارگنج‌ها دارای اندازه‌های مختلف هستند و به در سیستم حمل و نقل بین‌المللی یکی از پرکاربردترین ابزارها به شمار می‌روند. اگر شما هم دوست دارید با این بارگنج‌ها بیشتر آشنا شوید به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله در کنار ما بمانید.
3 دی 1401
20 دقیقه
بدون دیدگاه
دسترسی سریع

محتوایی که می خوانید

+
دسترسی سریع

کانتینر چیست

اگر بخواهیم به معرفی این ابزار بپردازیم باید بگوییم کانتینر یکی از مهمترین ابزارهای لازم برای جابه‌جایی کالا در جهان است و در تمام دنیا از این وسیله برای انتقال کالا به کشور مقصد استفاده می‌شود. بارگنج‌ها در اندازه‌های مختلفی در طول ساخته می‌شوند که شامل ۶ و ۱۲ متر است و ارتفاع آن نیز ۵/۲ متر است. متریالی که در ساخت این بارگنج‌ها به کار می‌رود شامل ورق‌‌های گالوانیزه کرکره‌ای و رنگی است.

شکل این بارگنج‌ها به صورت مکعب مستطیل است و ظرفیت بالایی برای قرار گیری کالا در آن دارد. همچنین در مقابل نفوذ آب مقاومت بالایی  دارند و از استحکام بسیار خوبی هم برخوردار هستند.

کانتینر

انواع کانتینر

آشنایی با انواع بارگنج

با توجه به این موضوع که بارگنج‌ها صورت بین المللی کار می‌کنند ساخت آن‌ها هم مطابق با اصول و قواعد خاص بین المللی است. این بارگنج‌ها باید از نظر اندازه، میزان تحمل وزن، روش تولید و نیز نوع آلیاژ به کار رفته در ساخت از استانداردهای قانونی تبعیت کنند. اما از نظر کاربرد تفاوت‌هایی با هم دارند که در ادامه به معرفی انواع آن‌ها پرداختیم.

بارگنج روباز

این بارگنج‌ها همان‌طور که از نامشان پیدا است سقف ندارند و روباز هستند. برای قرار دادن اجناس و کالاهایی بزرگ و با ارتفاع زیاد از این بارگنج‌ها استفاده می‌شود. وقتی کالای مورد نظر را در این کانتینر‌ها قرار دادند با یک پارچه برزنتی روی آن را می‌پوشانند و برای حمل کالا به مقصد مورد نظر آماده است.

بارگنج یخچالی چیست

یکی دیگر از انواع بارگنج‌ها نوع یخچالی آن است که برای حمل و نقل مواد غذایی فاسد شدنی به کار می‌رود. وقتی قصد صادرات کالاهایی مانند گوشت، مرغ، ماهی، انواع محصولات لبنی، سبزیجات، میوه‌ها و … مطرح شود از این بارگنج‌ها استفاده می‌شود. سیستم خنک کننده موجود در این بارگنج‌ها متناسب با نوع کالایی که حمل شود تنظیم می‌شود.

بارگنج ۲۰ فوتی

یکی دیگر از بارگنج‌های موجود نوع ۲۰ فوتی آن است. به این بارگنج‌ها کانکس هم گفته می‌شود. از این بارگنج‌ها معمولا برای انتقال مواد و کالاها استفاده نمی‌شود. اما می‌تواند به عنوان فضایی برای سکونت نگهبان استفاده شود.

بارگنج ۴۰ فوتی

بارگنج‌های ۴۰ فوتی ظرفیت زیادی برای بارگیری دارند و به افراد اجازه می‌دهد تا بتوانند به صورت یکپارچه بارگیری در حجم زیادی را انجام دهند. ظرفیت بالای این بارگنج‌ها به تاجران کمک می‌کند تا هزینه‌های حمل و جابه‌جای کالاهای خود را مدیریت نمایند. همچنین سرعت بارگیری را هم افزایش می‌دهد. این بارگنج متداول‌ترین نوع بارگنج‌ها به شمار می‌رود.

کانتینر عایق‌دار

در حمل و نقل بعضی از کالاها نیاز است تا از بارکانتینر‌هایی استفاده شود که در مقابل رطوبت و حرارت عایق هستند. این بارگنج‌ها برای حمل دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرند و بیشتر برای حمل قطعات الکترونیکی که به رطوبت و حرارت و موارد اینچنینی حساس هستند به کار می‌رود.

بارگنج‌های مکعبی

این بارگنج‌ها مشابه با بارگنج‌های معمولی‌اند اما از نظر ارتفاع دارای ارتفاع بیشتری نسبت به نوع مستطیلی هستند. این نوع از بارگنج‌ها برای مواردی که به ظرفیت بارگیری بالایی نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بارگنج‌های دو درب

این نوع از بارگنج‌ها به بارگنج‌های دو درب یا تونلی معروف هستند که وجود دو درب در آن‌ها بارگیری و تخلیه بار را در آن‌ها سرعت می‌بخشد. این بارگنج‌ها با داشتن فضای بزرگ معمولا برای بارگیری اجناسی مانند آهن و فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. درب‌های تعبیه شده در این بارگنج‌ها به گونه‌ای است که در مقابل نفوذ آب بسیار مقاوم است.

بارگنج مخصوص

این بارگنج‌ها همان‌طور که از نامشان پیدا است به صورت خاص تولید می‌شوند و استفاده از آن‌ها متداول نیست. این بارگنج‌ها برای حمل بارهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما ذکر این نکته ضروری است که ساخت آن‌ها معمولا هزینه نسبتا زیادی را به سازنده تحمیل می‌کند.

بارگنج‌های ISO

این کانتینرها یا مخازن ISO برای حمل و نگهداری مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرند و در ساخت آن‌ها معمولا از مواد مقاوم به خوردگی استفاده می‌شود. همچنین برای جابه‌جایی کالاهای خشک مانند شکر هم ممکن است از این مخازن استفاده شود.

کانتینرهای نیمه ارتفاع

برای حمل محموله‌های سنگین و متراکم و کالاهایی که از معدن استخراج می‌شود این نوع از بارگنج‌ها استفاده می‌شوند. این‌ها بارگنج‌های نیمه ارتفاع نام دارند و چون برای انتقال محموله‌های سنگین از این بارگنج‌ها استفاده می‌شود نسبت به سایر بارگنج‌ها ارتفاع کمتری دارند. همچنین این بارگنج‌ها دارای مرکز ثقل پایینی هستند و مقاومت زیادی در مقابل حرارت زیاد دارند.

بارگنج پهلوباز

در این بارگنج‌ها در پهلوی بارگنج یک درب بازشوی بزرگ تعبیه شده است که کار بارگیری را راحت‌تر می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود تا بارگیری کالاهای بزرگ به راحتی انجام شود.

بارگنج حرارتی

این بارگنج‌ها در بدنه خود عایق حرارتی و یک موتور گرماساز دارند که به تولید گرما برای کالاهایی که نیاز به گرم ماندن دارند استفاده می‌شود.

بارگنج تهویه دار

اگر کالایی در هنگام حمل و نقل نیاز به جریان هوا دارد باید با این بارگنج‌ها جابه‌جا شود. موادی مانند قهوه، پودر کاکائو و لوبیا مثال‌هایی برای این نوع از کالاها هستند.

بارگنج تاشو

از دیگر انواع بارگنج‌ها می‌توان به نوع تاشوی آن‌ها اشاره کرد. این مدل از بارگنج‌ها از نظر استفاده معمول نیستند و کاربرد کمی دارند.

بارگنج مخصوص استفاده برای حمل گاز فشرده

این بارگنج‌ها که شکل استوانه‌ای دارند برای حمل موادی مانند گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بارگنج‌های مسطح

استفاده از این کانتینرها برای قرارگیری و جابه‌جایی ماشین‌آلات سنگین به کار می‌رود.

بارگنج‌هایی برای بارگیری کالا به صورت فله

بعضی از بارگنج‌ها برای بارگیری کالا به صورت فله به کار می‌روند. این کالاها بسته بندی نمی‌شوند و از بارگنج‌های مخصوص برای حمل آن‌ها استفاده می‌شود.

بارگنج‌های مخصوص حمل خودرو

واردات خودروها نیاز به حمل از کشور مبدا به کشور مقصد دارد و برای همین مورد از بارگنج‌های مخصوص به این کار استفاده می‌شود.

بارگنج‌های مخصوص حمل حیوانات

بعضی از بارگنج‌ها برای حمل حیوانات استفاده می‌شوند که دارای دریچه‌های عبور هوا هستند. برای جابه‌جایی حیوانات در سلامت کامل نیاز به استفاده از محفظه‌های کاملا استاندارد با جریان هوا است که حیوانات بتوانند به سلامت به کشور مورد نظر منتقل شوند.

خرید کانتینر 40 فوت

خرید کانتینر ۴۰ فوت

مزایای استفاده از بارگنج‌ها در حمل و نقل کالا

استفاده از کانتینرها برای حمل کالاهای مختلف دارای مزایای زیادی است که در زیر به آن‌ها اشاره کردیم.

  • امنیت بالای کالاها برای جلوگیری از سرقت و دزدیده شدن
  • قیمت مقرون به صرفه نسبت به سایر روش‌های حمل و نقل کالا
  • یکپارچگی فرایند بارگیری کالا نسبت به روش‌های دیگر
  • سرعت بالای بارگیری
  • بیمه شدن کالاهای بارگیری شده در بارگنج‌ها در طول جابه‌جایی
  • بالا بودن گنجایش بارگنج‌ها
  • قابلیت روی هم قرار گرفتن بارگنج‌ها و انتقال راحت
  • مقاوم به ضربه و دارای استحکام بالا
  • مقاوم در برابر نفوذ آب و جلوگیری از خسارت به اجناس
  • امکان بارگیری کالا و ارسال توسط فروشنده بدون دخالت واسطه‌ها

معایب استفاده از بارگنج‌ها در حمل و نقل کالا

هر ابزار و وسیله‌ای در کنار مزایایی که دارد معایبی هم دارد و بارگنج‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این معایب عبارتند از :

  • بارگنج‌ها حتما باید پر شوند تا انتقال کالا انجام شود. در غیر این صورت هزینه زیادی برای حمل و نقل کالا تلف خواهد شد.
  • از دیگر مواردی که باید به آن توجه کرد این است که حمل و نقل کالا با  بارگنج‌ها یک فرایند دوطرفه است. اگر بارگنج بعد از تخلیه بار خالی به مبدا خود برگردد هزینه آن گرفته خواهد شد.
  • برای تخلیه و بارگیری حتما باید از جرثقیل استفاده شود.

کانتینر چگونه ساخته می‌شود؟

برای ساخت بارگنج از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود که این ورق‌ها در کشور تولید می‌شود. کف بارگنج‌ها از ورقه‌های فولادی محکم و قوی ساخته می‌شود و دوام بسیار زیادی دارد. همچنین این متریال در مقابل نفوذ آب بسیار مقاوم است. برای ساخت این کانتینرها ۵ مرحله طی می‌شود که در ادامه به آن پرداختیم.

مرحله اول:

ورق‌های فولادی با کیفیت در ابعاد استاندارد برش می‌خورند و با دستگاه‌های مخصوص با فشار زیاد پرس می‌شوند. این فرایند باعث فرم دهی به ورق‌ها می‌شود.

مرحله دوم:

ورق‌ها را به صورت مدل کرکره‌ای شکل می‌دهند و به این شکل استحکام بیشتری به ورق می‌بخشند.

مرحله سوم:

در این مرحله اسکلت بارگنج مطابق با نقشه ساخته می‌شود و سایر ورق‌های گالوانیزه نیز به اسکلت اصلی بارگنج جوش داده می‌شود تا شکل نهایی ایجاد شود. آلیاژهای مورد استفاده در این محصول به دلیل ضد زنگ بودن برای حمل و نقل‌های دریایی بسیار مناسب هستند.

مرحله چهارم:

در این مرحله رنگ آمیزی محل جوش‌ها و اتصالات با پوشش ضد زنگ انجام می‌شود.

مرحله پنجم:

در این مرحله بارگنج‌ها آماده شده و برای فروش بازاریابی می‌شوند.

تاریخچه پیدایش کانتینر

اولین بار در سال ۱۸۳۰ در انگلستان از محفظه‌های آهنی در سیستم حمل و نقل ریلی استفاده شد. بار این محفظه‌ها زغال سنگ بود که از مبدا لیورپول به مقصد منچستر ارسال شد. اولین کانتینرهای ساخته شده به شکل مستطیل بودند و در هر واگن ۴ عدد از آن‌ها در کنار هم قرار می‌گرفت. بارگنج‌های استاندارد چندین سال بعد و البته قبل از جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفتند.

در ساخت این بارگنج‌ها فریم از فلز ساخته شد و سایر قسمت‌ها که شامل درب‌ها، سقف و کف محفظه بود از چوب ساخته شد. ساخت بارگنج‌های امروزه به شکل کنونی از قرن بیستم آغاز شد. ایجاد یک استاندارد برای ساخت بارگنج‌ها در جهان به سال ۱۹۳۳ برمی‌گردد که کشورهای اروپایی و آمریکایی در مورد استاندارد لازم برای ساخت این بارگنج‌ها به توافق رسیدند.

در سال ۱۹۲۹ با بحران وال‌استریت و رکود اقتصادی بزرگی که کشورهای غربی را درگیر خودش کرد استفاده از این بارگنج‌ها رواج بیشتری پیدا کرد. آمریکا که با بحران اقتصادی بزرگی دست و پنجه نرم می‌کرد توانست با استفاده از این محفظه‌ها به بازسازی و احیای اقتصاد آسیب دیده خود بپردازد. در حقیقت هدف از ساخت این محفظه‌ها این بود که به سیستمی دست پیدا کنند که بتوانند از طریق سیستم‌های حمل و نقل مختلف مانند زمینی، دریایی و هوایی به جابه‌جایی بار بپردازند. در سال‌های ۶۰ تا ۷۰ میلادی یک کمپانی آمریکایی به نام سی‌لند برای اولین بار کانتینر مدرن چند منظوره را تولید کرد که دارای ابعاد ۴۰ فوتی بود.

خرید کانتینر 20 فوت

خرید کانتینر ۲۰ فوت

بارگنج چند منظوره چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از پرکاربردترین ابزارها در صنعت حمل و نقل بارگنج‌های چند منظوره هستند. این محفظه‌ها نیز مانند سایر ابزارهای لازم برای حمل و نقل کالا مانند پالت‌ها و … برای راحتی بشر در جابه‌جایی کالا ساخته شده است. از ساخت بارگنج‌های مدرن و چند منظوره حدود ۶۰ سال می‌گذرد و این محفظه‌ها به عنوان ابداعی مفید در صنعت به کار می‌روند.

مطابق با آمار به دست آمده از تعداد بارگنج‌های ساخته شده از سال ۲۰۱۲ تا امروز بیش از ۲۰ میلیون بارگنج در جهان ساخته و مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین در حمل و نقل‌های دریایی حدود ۶۰ درصد از جابه‌جایی‌ها توسط بارگنج‌ها انجام می‌شود.

به بارگنج‌های چند منظوره اینترمودال هم گفته می‌شود. نام‌های دیگری هم برای این نوع از بارگنج‌ها به کار می‌رود که شامل بارگنج چند وجهی و بارگنج مختلط است. این بارگنج‌ها همگی سایز استاندارد دارند و می‌توانند از مسیرهای مختلف جابه‌جا شوند. برای مثال بخشی از مسیر می‌تواند از راه دریا و بخشی هم از راه زمینی منتقل شود.

جابه‌جایی بار می‌تواند به محموله آسیب زیادی برساند و به این شکل به تاجران خسارت وارد کند. اما قرار گیری بار در بارگنج نیاز به تخلیه و بارگیری‌های چندباره را از بین می‌برد و از این رو هم سرعت را افزایش می‌دهد و هم احتمال آسیب به اجناس تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

کانتینر به چه نام‌هایی شناخته می‌شود؟

استفاده از واژه کانتینر بسیار رایج است. اما نام‌های دیگری نیز برای این ابزار کلیدی به کار می‌رود. این نام‌ها عبارتند از فریت، کارگو، بارگنج دریایی و اقیانوسی.

اصطلاح کانتینراسیون به چه معنا است؟

وقتی می‌خواهند کالاها را درون یک بارگنج قرار دهند از روش خاصی استفاده می‌کنند. به این روش کانتینراسیون گفته می‌شود. چون کالاها از نظر سایز و اندازه و همچنین شکل با هم تفاوت دارند انجام کانتینراسیون باعث می‌شود تا در هزینه صرفه‌جویی ایجاد شود. همچنین جابه‌جایی کالا با سرعت بیشتری انجام شود و در نهایت کار حمل و جابه‌جایی راحت‌تر انجام شود.

آشنایی با اصطلاح استریپ در حمل و نقل کانتینری

اینکه بار استریپ بشود یا خیر موضوعی است که خود تاجران مشخص می‌کنند. وقتی قبض انبار از کشتیرانی دریافت می‌شود وضعیت استریپ آن نیز مشخص می‌گردد. وقتی بار استریپ می‌شود در روز بارگیری به جای خروج بار با بارگنج، بار در گمرک تخلیه می‌شود. برای اینکه بار تخلیه شود روی ماشین قرار می‌گیرد. اگر قصد دموراژ دارید انتخاب گزینه استریپ کار درستی است.

به این شکل لازم نیست برای بازگشت بارگنج منتظر بمانید. بلکه در همان روز تخلیه بارگنج‌ها تحویل کشتی‌رانی می‌شوند. اگر بخواهیم در یک جمله و به سادگی مفهوم استریپ را توضیح دهیم باید بگوییم که استریپ به معنای خروج کالا از گمرک بدون بارگنج است. برای تخلیه کالاهای درون کانتینر یک وسیله به نام چادری آورده شده و کالاها به درون آن منتقل می‌شوند. سپس بارگنج‌ها برگردانده می‌شوند.

پلمپ در حمل و نقل با بارگنج

هر سیستم حمل و نقلی دارای پلمپ مخصوص به خودش است. بارگنج‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. اگر بارگنجی پلمپ شود به این معنی است که بار داخل آن بعد از اتمام بارگیری تا لحظه‌ای که وارد مقصد شده است دست نخورده است. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر پلمپ شکسته شود نمی‌توان مجدد آن را پلمپ کرد.

در حقیقت پلمپ نوعی قفل شماره دار است. روش چک کردن پلمپ این است که شماره آن را با شماره درج شده روی بارنامه مقایسه کنید. اگر بین شماره پلمپ کانتینر با شماره پلمپ درج شده در بارنامه تفاوتی مشاهده کردید باید بدانید که شماره پلمپ دستکاری شده است.

آیا کانکس با کانتینر متفاوت است؟

یکی از مواردی که شاید شما را به اشتباه بیندازد این است که کانکس و بارگنج را یک چیز در نظر بگیرید. این دو روش ساخت مشابهی را دنبال می‌کنند اما کارایی کاملا متفاوتی دارند. کانکس برای استفاده و سکونت انسان طراحی و تولید می‌شود. در حالی که بارگنج برای انبار کردن کالاها به کار می‌رود. در طراحی کانکس دست شما باز است و می‌توانید کانکس‌های مختلف با طرح‌ها و اندازه‌های مختلفی را تهیه کنید. اما بارگنج‌ها در ابعاد استاندارد و مشخصی ساخته و تولید می‌شوند.

در ساخت کانکس از متریال‌های مختلف استفاده می‌شود. در حالی که در ساخت بارگنج‌ها فقط از ورق گالوانیزه و ورق فولادی استفاده می‌شود. کانکس‌ها دارای درب و پنجره‌های متعددی هستند در حالی که بارگنج‌ها بدون پنجره ساخته می‌شوند و در بعضی از مدل‌ها دریچه‌هایی برای تهویه هوا تعبیه می‌شود.

کانکس‌ها دارای سیستم تهویه مطبوع و سرویس بهداشتی هستند اما در بارگنج‌ها این امکانات وجود ندارد. بنابراین باید توجه نمایید که این دو را به اشتباه به جای یکدیگر به کار نبرید.

آیا خرید کانتینر دست دوم کار درستی است؟

افراد بسیاری به دنبال خرید کانتینرهای دست دوم هستند تا علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها بتوانند کالای خودشان را هم جابه‌جا نمایند. امکان خرید بارگنج‌های دست دوم وجود دارد و شما می‌توانید این بارگنج‌ها را تهیه کنید. اما در تهیه این بارگنج‌ها باید دقت کنید تا بارگنجی که انتخاب می‌کنید دچار مشکلات اساسی و جدی نباشد. البته اکثر افراد بعد از خرید این بارگنج‌های دست دوم اقدام به تعمیر آن‌ها می‌نمایند. بارگنج‌ها از طول ۸ فوت تا ۵۶ فوت در بازار موجود هستند و می‌توانید متناسب با نیاز خود این بارگنج‌ها را تهیه کنید.

واحد شمارش کانتینر چیست؟

اگر بخواهیم به واحد شمارش بارگنج اشاره کنیم باید به توضیح یک کلمه انگلیسی بپردازیم. واژه twenty-foot equivalent unit در این مورد به کار می‌رود که البته آن را مخفف کرده و این واژه را  TEU  یا TUE می‌نامند. برای بیان ظرفیت بار از این واحد غیر مستقیم استفاده می‌شود. این واحد بیانگر حجمی به اندازه ۲۰ پا است و در توصیف اندازه و حجم بارگنج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استانداردهای شماره‌گذاری برای بارگنج‌ها

برای شماره گذاری و شناسایی بارگنج‌ها از استاندارد ایزو ۶۳۴۶ استفاده می‌شود که در تمام دنیا یکسان است. ملکوم مک لیم که بود؟

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چه کسی اولین بار کانتینر را وارد فضای تجارت جهانی کرد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که یک تاجر امریکایی به نام ملکوم مک لیم فردی بود که اولین بار استفاده از بارگنج را در تجارت جهانی مطرح کرد. آقای مک لین یک کارآفرین موفق در زمینه حمل و نقل کالا بود و توانست در نیمه دوم قرن بیستم با ورود بارگنج به تجارت تحولی عظیم در این زمینه ایجاد نماید.

وزن هر کانتینر چقدر است؟

برای اینکه بتوانید تخمین بهتری از اندازه یک بارگنج در ذهن خود ترسیم کنید باید بگوییم که وزن هر بارگنج ۲۰ فوتی حدود ۲/۲ تن است. همچنین وقتی با بار پر می‌شود وزن آن به ۲۲ تن می‌رسد. بارگنج‌های ۴۰ فوتی حدود ۸/۳ تن وزن دارند و وقتی از بار پر می‌شوند ۳۰ تن وزن خواهند داشت. بارگنج‌های ۴۵ فوتی هم موجود است که ظرفیت بار بیشتری دارند. مسلما وزن آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد.

CBM چیست و هر بارگنج چند CBM  است؟

واحد حجم CBM نام دارد و بیانگر مترمکعب است. این نماد میزان گنجایش حجمی یک بارگنج را بیان می‌کند. برای محاسبه حجم یک بارگنج کافی است طول، عرض و ارتفاع بارگنج را در هم ضرب کنید. به طور حدودی مقدار CBM  برای یک بارگنج در ابعاد ۲۰ فوت معادل ۳۳ متر مکعب است. این عدد برای کانتینرهای ۴۰ فوتی معادل ۶۶ مترمکعب برآورد شده است.

لزوم استفاده از کانتینرهای یخچال‌دار برای حمل مواد غذایی

تولید کنندگان مواد غذایی برای حمل و نقل محصولات خود نیاز به تامین هوای سرد در طول جابه‌جایی دارند. تامین دمای مناسب، حمل درست و یکپارچگی در بار مواردی است که برای مواد غذایی بسیار مهم است. از طرف دیگر تامین هزینه زنجیره سرد برای این کالاها در مقایسه با کالاهای دیگر بیشتر است و این موضوع اهمیت جابه‌جایی درست و اصولی این قبیل کالاها را دو چندان می‌کند.

به دلیل رشد میکروارگانیزم‌ها و همچنین بروز تغییرات شیمیایی در مواد غذایی لزوم استفاده از بارگنج‌های یخچال‌دار مطرح می‌شود. تامین سرما در این بارگنج‌ها به دو صورت مکانیکی و غیرمکانیکی انجام می‌شود. استفاده از دی‌اکسید کربن به صورت یخ خشک یا مایع برای تامین سرما و برودت لازم در این بارگنج‌ها معمول است.

مزایای استفاده از بارگنج‌های یخچال‌دار در مقایسه با روش سنتی در حمل و نقل مواد غذایی

با توجه به این موضوع که میزان صادرات و واردات انواع میوه و مواد خوراکی به کشور بسیار زیاد است لزوم بررسی مزایای استفاده از بارگنج‌های یخچال‌دار و مقایسه آن‌ها با روش سنتی بسیار مهم است. استفاده از کانتینر‌های حاوی یخچال باعث می‌شود تا از خراب شدن و فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری به عمل آید. به این شکل هزینه تولید و نگهداری این محصولات هدر نخواهد شد. مورد بعدی این است که محصولات به سرعت به دست مشتری می‌رسد و این موضوع باعث رضایت بیشتر مشتریان خواهد شد. این بارگنج‌ها ظرفیت بالایی دارند و برای ارسال محموله‌های بزرگ بسیار مناسب هستند. همچنین با امکان کنترل دما در این بارگنج‌ها از یخ‌زدگی محصولات جلوگیری می‌شود.

برای حمل و نقل کالا با بارگنج‌ها چه نکاتی را باید مد نظر قرار دهید؟

برای حمل و نقل اجناس با بارگنج‌ها باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید بدون ایجاد مشکل بارهای خود را به مقصد برسانید. اولین مورد انتخاب بارگنج مناسب برای کالای شما است. در مرحله دوم باید وسیله نقلیه مناسب برای حمل بارگنج را انتخاب کنید. اگر بارگنج شما قرار است از طریق جاده و به صورت زمینی جابه‌جا شود شاسی بارگنج وسیله مناسب برای این کار است. این شاسی‌ها تحمل وزن بارگنج‌ها را دارند و دارای ساختاری ساده، محکم و سبک هستند.

برای اینکه کالای شما سالم به مقصد برسد باید از بسته بندی درست محموله اطمینان حاصل کنید. در نهایت بارگیری و تخلیه بار در مقصد پایان کار است. البته این مرحله هم به شدت اهمیت دارد و باید مطابق با اصول ایمنی و رعایت قوانین انجام شود. مجموعه این عوامل باعث می‌شود تا یک کالا به سلامت به مقصد و به دست مشتری برسد.

تاثیر کانتینرها در حفظ رضایت مشتری و سلامت محصول

کانتینرها نقش بسیار مهمی در سلامت محصول ایفا می‌کنند و این موضوع باعث می‌شود تا تجارت بدون مشکل پیش برود. یکی از مواردی که حضور بارگنج‌ها در آن نقش داشته است کاهش خسارات اجناس در طول فرایند انتقال است. طراحی خوب و بارگیری درست باعث شده است تا مواردی مانند شکسته شدن اجناس و آسیب‌های فیزیکی به حداقل برسد.

مورد بعدی کاهش هزینه‌های جانبی است که به تولید کنندگان کمک می‌کند تا قیمت نهایی محصول خود را مناسب‌تر تعیین کنند. همین موضوع می‌تواند میزان فروش محصولات آن‌ها را افزایش دهد. یکی دیگر از مواردی که در این زمینه می‌توان به آن اشاره کرد افزایش ضریب امنیت در ارسال کالا است. ارسال اجناس با بارگنج‌ها احتمال دزدیده‌ شدن و به سرقت رفتن این اجناس را به شدت کاهش داده است و تقریبا این احتمال به صفر رسیده است.

زمان عرضه محصولات به بازار با استفاده از بارگنج‌ها کاهش یافته است و همین موضوع باعث شده است تا عرضه و تقاضا به تعادل برسد. دلیل این امر حذف عملیات بسته بندی، بارگیری و انتقال به صورت دستی و به شکل سنتی است که نیاز به زمان زیادی داشت.

کانتینر مشبک چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از انواع بارگنج‌ها که ظاهر متفاوتی با سایر بارگنج‌ها دارد نوع مشبک آن است که برای جابه‌جایی و حمل طیور به صورت زنده به کار می‌رود. همچنین حمل و نقل جوجه‌های یک روزه نیز با این بارگنج انجام می‌شود.

THC‌ چیست؟

در پایانه‌های کانتینری بابت خدمات ارائه شده از مشتریان هزینه‌هایی دریافت می‌شود که به اصطلاح THC‌ نامیده می‌شود. THC مخفف عبارت Terminal Handling Charges است هر ساله توسط سازمان بنادر و دریانوردی تعیین می‌شود. این هزینه‌ها مرتبط با عملیات پردازش، بارگیری، تخلیه و … است و متناسب با ظرفیت بارگنج محاسبه می‌شود.

قیمت و خرید انواع بارگنج

برای خرید انواع بارگنج باید به تولید کنندگان این بارگنج‌ها مراجعه کنید و قیمت انواع مختلف بارگنج را مستقیما از تولید کنندگان استعلام بگیرید. قیمت به موارد مختلفی مانند حجم، سایز، یخچال‌دار یا بدون یخچال بودن، تهویه دار بودن یا نبودن و موارد زیاد دیگری بستگی دارد. همچنین امکان خرید بارگنج دست دوم نیز موجود است که قیمت مناسب‌تری دارد.

کانتینرهای فارم بیت کوین

یکی از کاربردهای کانتینرها که شاید در گذشته وجود نداشت برای استخراج بیت کوین است. این بارگنج‌ها که به مزرعه یا فارم معروف هستند دارای فن‌های بسیار قوی برای خنک کردن گرمای ناشی از استخراج بیت کوین‌ها هستند و برای این کار از پدهای سلولزی استفاده می‌شود. همچنین برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به درون محیط از فیلترهای استفاده می‌شود که جلوی ورود غبار را می‌گیرد. علاوه بر این موارد این بارگنج‌ها در مقابل نفوذ آب هم بسیار مقاوم هستند.

ایران تنها تولید کننده کانتینر خلیج فارس، آسیای میانه و آفریقا

ایران در بین کشورهای خلیج فارس، آسیای میانه و آفریقا تنها کشوری است که به تولید بارگنج مشغول است. البته امکان تامین تمام نیاز داخل کشور وجود ندارد و با خودکفایی در این زمینه فاصله زیادی داریم. اما حدود ۲۰۰ هزار از ۷۵۰ هزار عدد بارگنج مورد نیاز در صنعت کشتی‌رانی در داخل کشور تولید می‌شود. مابقی هم به صورت خرید و واردات از کشورهای دیگر یا به صورت اجازه تامین می‌شود.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم مطالب جامع و کاملی را در مورد انواع کانتینر و کاربردهای آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همچنین در مورد نحوه تولید آن در داخل کشور نیز مطالبی را بیان کردیم. بارگنج‌ها نقش بسیار عظیمی در شکوفایی اقتصادهای بحران‌زده بازی کرده‌اند و از این رو در صنعت و تجارت دنیا نقش بسیار پررنگی را ایفا می‌کنند. استفاده از این بارگنج‌ها برای انتقال و جابه‌جایی انواع کالا بسیار معمول و متداول است. هر بارگنجی ویژگی‌های خودش را دارد و دارای ظرفیت‌های مشخص و ویژه‌ای است.

ساخت بارگنج‌ها از یک سری استانداردها در تمام دنیا تبعیت می‌کند و به همین دلیل در هر جای جهان بارگنج‌ها در اندازه‌های مشخص دارای ظرفیت‌های ثابتی هستند. تعداد زیادی از این بارگنج‌ها روی هم قرار می‌گیرند و توسط کشتی از کشوری به کشور دیگر ارسال می‌شوند. البته انتقال از راه‌های زمینی و هوایی هم انجام می‌شود. اما متداول‌ترین روش انتقال از طریق مسیرهای دریایی است.

امتیاز به این مطلب

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *