کانتینر یکی از مهمترین ابزارهای ایمن و قابل استفاده برای حمل و نقل انواع کالا است. این محفظهها با استحکام زیاد و غیرقابل نفوذ تولید میشوند. همچنین به منظور سهولت جابجایی و استفاده از آنها در سیستم بین المللی حمل و نقل، ابعاد آنها طبق استاندارد ویژه(۴۰ یا ۲۰ فوت) طراحی میشود. این محفظههای محکم اغلب دارای بدنههای آهنی هستند و به منظور جلوگیری از آسیب و زنگ زدگی آن از رنگ و ماده ضد زنگ استفاده میکنند. در قسمت بالایی کف فولادی کانتینر، چوبهای روغنی قرار داده شده که به این چوب پالت میگویند.
استفاده از کانتینرها سبب شده که ضمن تامین امنیت بیشتر محموله، امکان جابجایی کالاهای بیشتر به طور همزمان فراهم شود. در گذشته امکان حمل و نقل بسیاری از ابزار و مواد فراهم نبود؛ برای مثال وسایل پزشکی به علت حساسیت بالا طی حمل و نقل بین شهری آسیب دیده و قابل استفاده نبودند. همچنین بسیاری از انواع مواد غذایی به خاطر تغییرات آب و هوا فاسد میشدند. اما استفاده از کانتینرهای دارای استحکام و یخچال دار سبب شد که تولید کنندگان با اطمینان بیشتری محصولات مختلفی را مانند: انواع مایعات، تجهیزات حساس، مواد خوراکی و ابزارها را به شهرها و کشورهای مختلف صادر کنند.
گستردگی خرید و فروش کانتینر و امکان جابجایی اقلام مختلف با این روش، سبب کاهش قیمت تمام شده حمل نقل شده و صرفه اقتصادی واردات و صادرات را افزایش میدهد. استقبال بالای فعالان اقتصادی نیز باعث شده که امروزه سازندگان این محفظهها دقت و خلاقیت بیشتری را جهت تولید انواع مختلف کانتینر برای مصارف متنوعتر به کار گیرند.
در حال حاضر به منظور اهداف مختلفی از کانتینرها استفاده میشود که مهمترین دلایل استفاده از انها شامل موارد زیر است:
فروش کانتینر ۴۰ فوت سالم
کانتینرهایی که در سایزهای استاندارد برای حمل و نقل های بین المللی به فروش میرسند دارای ابعاد ۲۰ و ۴۰ فوت هستند. کانتینر ۲۰ فوت طولی معادل ۶۰۰ سانتی متر(۶ متر) و ارتفاع ۲۲۸ سانتی متر است. در مقابل کانتینرهای بزرگتر که ۴۰ فوت هستند دارای طول ۱۲۰۰ سانتیمتر (۱۲ متر) یعنی مشابه با نمونه ۲۰ فوت و دارای عرض ۲۳۴ سانتی متر هستند. البته چنانچه قصد خرید و یا فروش کانتینر را دارید لازم که بدانید تقسیم بندی اصلی انواع کانتینر برای معاملات در اکثر مراکز فروش به صورت زیر است:
نوع کانتینر | میزان طول | میزان عرض | ظرفیت (فوت مکعب) | حجم داخل (متر مکعب) |
۲۰ فوت | ۶٫۰۱ متر | ۲٫۳۵ متر | ۱۱۷۰ | ۲۳ |
۲۰ فوت نوع معمولی | ۱۲٫۰۲ متر | ۲٫۳۵ متر | ۲۰۸۸ | ۶۷ |
۴۰ فوت ارتفاع بالا | ۱۲٫۰۲ متر | ۲٫۳۵ متر | ۲۴۱۲ | ۷۷ |
۴۵ فوت ارتفاع بالا | ۱۳٫۵۲ متر | ۲٫۳۵ متر | ۲۷۹۷ | ۸۷ |
همانطور که اشاره شد کانتینرها انواع مختلفی دارند که برای مصارف متنوعی خریداری میگردند. در این قسمت مقاله قصد داریم انواع کانتینر و موارد استفاده آنها را معرفی کنیم تا با کسب این اطلاعات به راحتی بتوانید کانتینر مورد نیاز خود را تهیه کنید.
کانتینر معمولی یا خشک یکی از مهمترین و پرکاربردترین کانتینرهای مورد استفاده برای حمل و نقل است. این کانتینرها از لحاظ جنس بدنه و ابعاد طبق استانداردهای بین المللی طراحی شدهاند و در ابعاد ۱۰، ۲۰ و ۴۰ فوت به فروش میرسند. کانتینرهای خشک برای حمل و نقل و بارگیری اکثر محمولههای خشک و غیر حساس مناسب هستند. این نوع کانتینر در برابر شرایط بارندگی و انواع آب و هوا مقاوم است. بنابراین اگر محموله شما جز محمولههای غیر شکننده و حساس به دما است؛ خرید این نوع محفظه از بنگاههای امن فروش کانتینر به شما پیشنهاد میشود.
کانتینر تخت یا تاشو یکی از انواع کانتینرهای ذخیره سازی است. در این کانتینر امکان جمع شدن کنارههای کانتینر برای ایجاد قفسه صاف و مناسب حمل نقل برخی از کالاهای خاص وجود دارد. کانتینر تاشو برای حمل و نقل ماشین آلات سنگین، قرقرهها و تجهیزات کارخانهها و حمل ماشین سواری کار میرود. این نوع کانتینرها دارای بدنههای انتهایی بسیار سنگین هستند و در ابعاد ۴۰ فوت (برای حمل تجهیزات تا ۴۵ تن) و ۲۰ فوت (برای حمل اقلام تا ۳۰ تن) خرید و فروش میشوند. چنانچه حمل و نقل شما به صورتی است که غالبا دارای بارهای بسیار سنگینی برای جابجایی هستید و امکان جابجایی آن با کانتینر معمولی فراهم نیست، از کانتینر تاشو میتوانید استفاده کنید.
کانتینر روباز همانند کانتینر معمولی است و تنها تفاوت آن این است که دارای سقف یا رویه فلزی نیست. در کانتینر روباز این امکان وجود دارد که ماشین آلات یا تجهیزاتی که ارتفاع بسیار زیادی دارند به راحتی بارگیری شوند. از لحاظ ابعاد کانتینر روباز در ابعاد ۲۰ و ۴۰ فوت ساخته و به فروش میرسد. جنس این کانتینرها کاملا فلزی است. در این کانتینر به علت داشتن حلقههای نگه دارنده و ریلهای جانبی محکم، امکان ایمن نگه داشتن محموله و جلوگیری از هرگونه جابجایی فراهم شده است. همچنین در قسمت سقف کانتینر نوعی رویه با جنس برزنت وجود دارد که سبب جلوگیری از نفوذ آلودگی و مایعات به محموله میشود.
کانتینرهای دو در یا تونلی به صورتی طراحی شدهاند که در آنها امکان باز شدن درب از هر دو سمت فراهم شده است. مزیت استفاده از این نوع کانتینر آن است که اقلامی مانند: میلگرد، فولاد و ورق گالوانیزه که از لحاظ طولی ابعاد بسیار زیادی دارند، سریع و به سهولت بارگیری میشوند. این کانتینرها دارای استحکام بسیار زیادی هستند. از لحاظ ایمنی به گونهای طراحی شدهاند که ضمن محافظت از محموله در برابر آلودگی و زنگ زدن، امکان حمل و نقل بی خطر تجهیزات سنگین نیز وجود داشته باشد. چنانچه قصد خرید یا فروش کانتینر را دارید دقت کنید! طول این نوع کانتینرها متغیر است و هر ابعادی از آنها قابلیت استفاده برای حمل نوع خاصی از فولاد آهنی را دارد.
کانتینرهای پهلو باز مشابه کانتینرهای معمولی هستند. تنها تفاوت آنها این است که علاوه بر ویژگی کانتینر دو در یعنی باز شدن دربهای دو سمت جلویی و عقبی، امکان باز شدن دربهای جانبی نیز فراهم شده است. بنابراین محمولههایی که از لحاظ طولی و عرضی دارای ابعادی هستند که به راحتی در کانتینر معمولی امکان بارگیری آنها فراهم نیست؛ به راحتی در کانتینرهای پهلوباز جایگیری میشوند. این نوع کانتینر در ابعاد ۲۰ و۴۰ فوت به فروش میرسد.
کانتینرهای یخچالدار یکی از پرکاربردترین کانتینرهایی هستند که به علت دارای بودن نوعی فولاد هوازدگی معروف به فولاد cor-ton و قابلیت خنک کنندگی و گرمادهی الکتریکی، امکان انتقال مواد غذایی یا مواد آزمایشگاهی حساس به دما را فراهم کردهاند. با به کارگیری این کانتینر میتوانید به راحتی اقلامی که به خاطر آب و هوا دچار فساد و یا تغییر بافت میشوند را به نقاط مورد نظر خود منتقل کنید.
کانتینرهای عایق دار یا ترمال یکی از انواع کانتینرهای دارای تنظیم دما هستند که در این کانتینر به طور مشابه با کانتینر یخچال دار امکان تنظیم دما وجود دارد. فضای داخلی کانتینر مشابه فلاسک خلا است و براساس نوع محموله و شرایط مورد نیاز برای حمل و نقل آن به وسیله کمپرسور مکانیکی دما تنظیم میشود. این نوع کانتینر بیشتر در بیمارستانها و مراکز درمانی برای انتقال تجهیزات حساس و حتی بافت موجودات زنده کاربرد دارد. برای عایق این کانتینرها از پشم سنگ یا فوم پلی یورتان استفاده می شود.
در این مقاله در خصوص انواع کانتینر و موارد استفاده آنها صحبت کردیم. در صنعت حمل و نقل و نگهداری ۶ نوع کانتینر اصلی وجود دارد که براساس نوع محموله، دارای ابعاد و اشکال مختلفی هستند. بنابراین چنانچه قصد خرید و یا فروش کانتینر را دارید لازم است به نوع محمولهی مورد نظر خود و اندازه آن توجه داشته باشید. در نهایت توصیه میکنیم قبل از تهیه کانتینر مطالب این مقاله را بار دیگر مرور کرده و به مراکز فروش قابل اطمینان مراجعه بفرمایید تا در خصوص جنس بدنه کانتینر مورد نظر خود اطمینان کافی داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید